52
Digte af Piet Hein

Det er altid inspirerende at se mennesker gøre en masse ting, og virkelig presse hvad der er muligt for et enkelt menneske til kanten. Derfor har vi taget fat i Piet Hein. Piet var både Opfinder, Designer og digter med indflydelse fra både Danmark, Sverige og England. Digte af Piet Hein afspejler klart hvordan han er som person, nemlig iværksætter. Han sætter meget fokus på det utraditionelle og bryde rammer, hvilket også gør at hans digte er korte i sig selv. Vi har derfor valgt at give jer 13 digte af Piet Hein, så i kan nyde dem

14 Digte af Piet Hein:

1/14 digte af Piet Hein – Om at leve i nuet
At leve i nuet er livets teknik – og alle folk gør deres bedste, men halvdelen vælger det nu, som gik, og halvdelen vælge det næste. Og det forrige nu og det kommende nu bliver aldrig i livet præsente, og alle folks levetid går sågu med bare at mindes og vente. For det nu, som er gået, er altid forbi, og det næste bliver aldrig det rette. Næ, sørg for, at nuet, du lever i, éngang for altid er dette.

 

2/14 digte af Piet Hein – Flue i rav: Aftenbillede
Over mig en aftenhimmel, som et endeløst og øde ubesejlet urtidshav. Intet spor af livets vrimmel. Kun en sky ses gyldent gløde som en tågesky i rav. Og der griber mig en tanke: om jeg selv mon er en flue indestøbt i en stump rav, som i aftenlysets lue, evigt vandrer i mit blanke bolsjegule harpixhav.

 

3/14 digte af Piet Hein – Morgendut: Daglig glæde
Hvad er så lifligt og sødt et behag, som at vågne og se i den gryende dag, grene mod ruden nikkende, at høre sit hidsige vækkeur endnu fordybet i nattens lur, tikkende tikkende tikkende- Og kækt kommandere sin mødige krop: Så er det morgen! Så står vi op! Og så blive liggende.

 

4/14 digte af Piet Hein – Tilbage til hovedemnet
Mine medmennesker er nogen grusomme kvaj, de taler om sig, når jeg taler om mig.

 

5/14 digte af Piet Hein – Sundhedsråd
Kaffe uden fløde – skal man ikke blive fed af. Kaffe uden sukker – får Ens vægt til at gå nedad. Kaffe uden kaffe – det er ganske særlig sundt. Men man føler sig så fjollet, når man sidder og rør rundt.

 

Fluen i øjet Når du får en flue i dit øje tænker du kun på hvad du må døje. Du bør mildne græmmelsen og gruen ved at huske: det er værst for fluen.

 

6/14 digte af Piet Hein – Den som aldrig
Den som aldrig lever nu, lever aldrig – hvad gør du ?

 

7/14 digte af Piet Hein – Flasken og masken
Fra vi blev vænnet fra vores flaske, har vi beskyttet os bag en maske. Og for igen at ku kaste masken, så må vi slå os igen på flasken.

 

8/14 digte af Piet Hein – Lille kat
Lille kat, Lille kat, Lille kat på vejen! Hvis er du? Hvis er du? – jeg er sgu min egen.

 

9/14 digte af Piet Hein – Livet
Husk at elske, mens du tør det. Husk at leve, mens du gør det.

 

10/14 digte af Piet Hein – Troen og håbet
Pessimisterne er dog de reneste tåber – de tror på det modsatte af, hvad de håber. Nej, de optimister, som livet beror på, er dem, som tør håbe på noget, som de tror på.

 

11/14 digte af Piet Hein – Trøste-gruk
Den, som taber sin ene handske, er heldig i forhold til den, som taber den ene, kasserer den anden . . . og finder den første igen.

 

12/14 digte af Piet Hein – Fluen i øjet
Når du får en flue i dit øje tænker du kun på hvad du må døje. Du bør mildne græmmelsen og gruen ved at huske: det er værst for fluen.

 

13/14 digte af Piet Hein – De skuffede
Der er nogen hjemsøgte mennesker hvem kun skuffelser synes at møde. Ak, ofte er hemmeligheden ved dem, at de rækker en kvartliterflaske frem, når de ber om en hel liter fløde.

 

14/14 digte af Piet Hein – Fårene og bukkene
At lave en primitiv filosofi med båse, som menskene inddeles i, er en fejl, hvoraf alle folk lider. Men vi er nogen stykker, som kun kan forstå én måde at inddele menskene på: Man skal dele dem i individer.

 

Her var så 14 digte af Piet Hein. Håber i Nød dem! Hvis i gerne vil vide mere om Piet Hein kan i læse om ham på http://denstoredanske.dk/Kunst_og_kultur/Litteratur/Dansk_litteratur/Efter_1940/Piet_Hein